Ezen a héten az egyik legegyedibb pikáns ízvilággal (egyszerre édeskés és erős) rendelkező, könnyen elkészíthető diétás tésztaétel receptjével készültünk nektek. Bár minden esetben igyekszünk figyelni arra, hogy minél kevesebb alapanyagot és kiadást igénylő fogyókúrás receptet tegyünk közzé, ehhez a klassz tésztához tényleg nem sok mindenre van szükség. A receptek többsége attól lesz diétás/fogyókúrás, hogy vagy önmagában az alapanyagok azzá teszik, vagy olyan alternatívákat kínálunk (jelen esetben a főzótejszín helyett), amelyekkel igenis egészséges és az életmódváltásnak megfelelő tésztaételek kerülhetnek az asztalra, az egy étkezés egy adag (55 g) szabályt betartva.

Tejszínes-póréhagymás Diétás durum spagetti

hozzávalók/1 adag:

  • 55 g Diétás durum spagetti
     
  • 50 ml 10%-os cukormentes főzőtejszín/növényi tejszín (kókusz, rizs, zab)
     
  • 1 szál póréhagyma/1 csomag újhagyma
     
  • Hegyes erős paprika közepéből 3-4 karika apróra vágva
     
  • Só, bors ízlés szerint
     
  • Némi zsírszegény sajt ízlés szerint 

elkészítés:

  1. Aprítsuk fel a próréhagymát és pároljuk meg egy serpenyőben/wokban.
     
  2. Adjuk hozzá a hegyes erős paprikát. 
     
  3. Majd a főzőtejszínt/növényi tejszínt, és hagyjuk felfutni.
     
  4. Ízesítsük a szószt ízlés szerint sóval és borssal.
     
  5. Bő forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát 10-12 percig.
     
  6. Majd szűrjük le a tésztát, és adjuk a serpenyőben/wokban lévő szószhoz.
     
  7. Lassú lángon rotyogva keverjük és főzzük össze 1-2 percig.
     
  8. Ízlés szerint szórjuk meg egy kevés zsírszegény sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattints ide a teljes cikkért!