Minden tésztaételhez megvan a megfelelő tészta. Ha pedig megtaláljuk a tökéletes formájú tésztát, nem csak a főzést teszi jobbá, de a tányérunkra került étel is sokkal kielégítőbb látványt fog nyújtani.

Egy a lényeg: akármilyen formát választunk, az adagunk kontrollálása a kulcs a megfelelő táplálkozáshoz. A Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos, valamint a Fitthin Diétás durum száraztésztáink ennek az igénynek megfelelve már eleve előre kimért adagokkal rendelkeznek. Hiszen ne felejtsük el: egy étkezés egy adag (55 g)!
 

Mai cikkünkben azt a 10 tésztafajtát soroljuk fel, amiket mindenkinek legalább egyszer ki kell próbálnia:
 

  1. Bucatini: Ez a szalmaszerű tészta kicsit vastagabb, mint a Spaghetti tészta, azzal a különbséggel, hogy a közepe lyukas. A Bucatini tökéletes minden szószhoz, de sütve is jó választás ebédünkhöz. A változatosság kedvéért próbáljuk meg különböző sovány fehérjékkel is kombinálni.
     
  2. Cavatappi: Ez a spirál alakú tészta formája miatt könnyedén keveredik az egyszerűbb és a kifinomultabb feltétekkel is. Készítsük el bármilyen szószhoz, de próbáljuk ki zöldségekkel is. Ezzel biztosan lenyűgözzük a vacsoravendégeket! Formája miatt a Cavatappi tökéletes tésztasalátákhoz is.
     
  3. Fussili: (Más néven „csavart spagetti”.) Feltétnek a legtöbb szósz kitűnő választás ehhez a tésztafajtához. Mindemellett félbetörve levesekhez is hozzáadhatjuk, de tésztasalátánk látványát és ízvilágát is különlegesebbé tehetjük vele.
     
  4. Lasagne: Ez a széles, lapos tészta valószínűleg egyike a legrégebbi tésztafajtáknak. Már magából a szóból több nyelven is egy olyan ételre asszociálunk, ami Lasagne lapokból rétegesen, különböző szósszal és egyéb más hozzávalókkal készül el.
     
  5. Penne: A Penne megfelelő választás húsos, zöldséges, krémes és olaj-alapú szószokhoz is. Főleg azokhoz az ételekhez ajánlják, amikben a hús, zöldség és egyéb hozzávalók nagyobb darabokra lettek összevágva, vastagon ellepik a tésztát. Éppen ezért sütőben készült tésztaételekhez ideális választás.
     
  6. Ravioli: Olyan tésztáról van szó, ami általában négyzet vagy kör alakú és legtöbbször sajtos, húsos, zöldséges vagy fűszerkrémes töltelékkel van töltve. Tálalhatjuk vörös szószokkal vagy akár olajos öntettel is.
     
  7. Rigatoni: Ez a nagyobb darabokból álló, cső alakú tészta mind sajtszószhoz, mind pörköltekhez is tökéletes választás mérete és formája miatt. A legkedveltebb párosítások hozzá azonban inkább a paradicsomos-hagymás vagy húsos mártások lehetnek.
     
  8. Rotini: A Rotini spiráljai tökéletesen megtartják a zöldségeket és a húsokat, így a legtöbb szószhoz ez is tökéletes választás. Hasonlóan a Cavatappi és a Fussili tésztákhoz, salátákhoz is kiváló alapanyag.
     
  9. Spaghetti: Talán nem kell bemutatni a legtöbbek által kedvelt tésztafajtát, amihez aztán tényleg bármilyen feltét tökéletesen passzol. A bolognai spagettin kívül is sok más, ízletes ételt elkészíthetünk ennek a tésztának a felhasználásával.
     
  10. Tagliatelle: A legtöbbek által szélesmetéltként ismert tésztával szintén sokféle szósz párosítható. Leggyakrabban a gombás és/vagy húsos feltéteket ajánlják hozzá.


Kattints ide a továbbiakért!