Korábban is írtunk már arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a paleo életmódnak. Napjainkban pedig már egyre többször találkozunk olyan cikkekkel, videókkal és képekkel, amelyek ezt a táplálkozási szokást ismertetik, népszerűsítik.

Bár a paleolit étrendet a kezdetekben csak egy divathóbortként emlegették, mára már olyannyira szélesedett a látókörünk ezzel az életmóddal kapcsolatban, hogy talán korunk egyik legvállalhatóbb életformájának tekinthetjük.

Természetesen a paleo diétában is vannak szigorúbb és lazább változatok is, de pont emiatt választhatja ezt az életmódot bárki. Mai cikkünkben bíztatni szeretnénk olvasóinkat arra, hogy nyugodt szívvel váltsanak paleo étrendre. Ezt pedig az étrend legfőbb előnyeinek felsorolásával nyomatékosítjuk:
 

  • A paleolit élelmiszerek legnagyobb előnye, hogy azokat hozzáadott tartósítószerek, vegyszerek és egyéb adalékanyagok nélkül tudjuk beszerezni.
     
  • Mivel a friss ételek fogyasztását szorgalmazza, a paleolit életmódot folytatók számára az évszakok szerinti táplálkozás is könnyen kivitelezhető. Az idénygyümölcsök és –zöldségek fogyasztásával pedig rengeteg új étel elkészítését ismerhetjük meg.
     
  • A paleo étrend teljesen kizárja a feldolgozott élelmiszerek, mint például a gabonafélék és a finomított cukorral készített ételek fogyasztását. Ezáltal szervezetünk sokkal több energiát tud felhasználni természetes folyamatának karbantartásához.
     
  • Olyan lehetőségeket tár elénk a paleolit étrend, amelyek miatt teljesen újfajta élelmiszerekkel is megismerkedhetünk. A Fitthin Paleo lenmagos és tökmagos száraztésztáinkat egyértelműen a paleolit életmódot folytatók számára ajánljuk, így nem kell lemondanunk a tésztaevésről sem.
     
  • Ha a táplálkozásra tudatosan odafigyelünk és csak olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyek teljes mértékben egészségünk megőrzéséhez járulnak hozzá, olyan betegségeket kerülhetünk el vele, amelyek egyébként korunk legjellemzőbb betegségei közé tartoznak. Ilyen például az ételintolerancia is.

A paleo étrend tehát egyszerre tár elénk újabb lehetőségeket és segít javítani egészségi állapotunkon is.

Teljes cikkért kattints ide!