Sokan tapasztalhatjuk, hogy bár egészségesen étkezünk és mellette még sportolunk is, a fölösleges kilók mégsem akarnak eltűnni rólunk. Az pedig nagyon frusztráló lehet, hogy kétségbeesetten fogyni szeretnénk, így emiatt még stesszesebbek lesznek mindennapjaink. Ezt a stresszt nem más okozza, mint az, hogy túl nagy hangsúlyt fektetünk kilóink számolgatására.

Ha azon idegeskedünk, hogy a mérleg egyáltalán nem mutat változást egészséges életmódra váltás után sem, hajlamosak vagyunk extrém diétákba kezdeni a kívánt eredmény elérése érdekében, ami viszont egyáltalán nem egészséges megoldás.

El kell szakadnunk tehát attól, hogy állandóan súlyunk miatt aggódjunk és meg kell próbálnunk pozitívabban gondolkodni. Ha ez megy, szervezetünk már úgy fog reagálni a változásra, ahogy az mi is szeretnénk.

Azért, hogy megóvjuk magunkat a fölösleges stressztől, a pozitív gondolkodás mellett ugyan olyan fontos az is, hogy megtanuljunk odafigyelni táplálkozásunkra.

Ha te is azon személyek közé tartozol, aki bármit tesz, mégsem fogy, itt van pár ok, amit jó, ha figyelembe veszel. Ha magadra ismersz bármelyik lehetőségben, már egyszerűbb lesz változtatnod:
 

  1. Szervezeted nem kap elég D-Vitamint. – Fontos tehát, hogy minél többet tartózkodjunk a napon és a szabad levegőn, hiszen a D-Vitamin hiánya összefüggésben áll a hízással, valamint befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat is.
     
  2. Edzel, de nem úgy, ahogy testednek szüksége lenne rá. – Előfordulhat, hogy túl sokat edzel, vagy túlságosan egysíkúan. Ne félj kombinálni mozgásfajtákat: próbáld ki a jógát, az intervallum-edzést és a súlyzózást is.
     
  3. Nem rágod meg az ételt. – Nem véletlenül mondják, hogy rendesen rágjuk meg a falatot, ami a szánkban van, az emésztés ugyanis már a szájüregben megkezdődik. Minél apróbban kerül a táplálék a gyomrunkba, annál esélyesebb a fogyás is.
     
  4. Túl stresszes vagy és nem találsz egyensúlyt. – Hiába élünk egészséges életmódot, ha a stressz ugyanúgy mindennapjaink része. Ennek hatására ugyanis a fölösleges kilók észrevétlenül szaladnak vissza ránk.
     
  5. Nem eszel elegendő fehérjét. – A fehérjefogyasztás azért fontos, mert elősegíti a jóllakottság érzését, nem beszélve arról, hogy izmaink fejlődéséhez is elengedhetetlen. Ha azonban unalmasnak tűnik a csirke rizzsel, készítsünk fokhagymás-csirkés tésztát például a Fitthin Paleo lenmagos szélesmetéltünkből.
     
  6. Nem alszol eleget. Egy korábbi cikkünkben már írtuk, miért fontos a pihentető alvás. Ahhoz pedig, hogy fogyókúránk biztosan sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy aludjunk.
     
  7. Nem iszol elég folyadékot. – Szervezetünk hidratálásának tekintetében is meghatározó szerepe van a vízivásnak. Emellett azonban a víz fogyaszt is, amit több kutatás is bebizonyított: csökkenti a nassolás utáni vágyat, és mivel eltelít, ha megiszunk egy pohár vizet étkezés előtt, biztosan nem tömjük tele a hasunkat.

Kattints ide a továbbiakért!