Mindjárt vége a nyárnak, ezt az időszakot pedig mi mással lehetne lezárni, mint egy utolsó nagy bulival. Ilyenkor valljuk be, kicsit többet is iszunk a kelleténél, hiszen mégiscsak búcsúztatjuk a jóidőt. A legtöbb diétába és étrendbe azonban az alkohol a tiltólista élén szerepel.

Ahhoz, hogy ne borítsuk fel túlságosan egészséges életmódunkat, de megfelelő módon el is köszönjünk sokak kedvenc évszakától, kompromisszumokra lesz szükségünk.

Mai cikkünkben arra adunk ötleteket, hogyan illesszük be egészséges életmódunkba egy–egy mámorittas éjszakát:
 

Készüljünk fel a bulira:

  • Ha tudjuk előre, melyik este megyünk szórakozni, már aznap reggeltől olyan ételeket fogyasszunk, amelyek miatt az alkohol lassabban szívódik fel szervezetünkben.
     
  • Reggelire kitűnő választás a teljes kiőrlésű kenyér pirítva, zöldfűszerekkel ízesített rántottával vagy főtt tojással és zöldségekkel. Ebédre együnk csirkéből vagy pulykából készült ételt rizzsel, vacsorára pedig készítsünk magunknak egy adag spagettit a Fitthin Paleo lenmagos spagettinkből. A tészta ugyanis köztudottan felszívja az alkoholt.
     
  • Már a nap elejétől kezdve igyunk rengeteg folyadékot, vizet vagy zöldteát, hogy előre hidratáljuk szervezetünket.
     

Szórakozzunk okosan:

  • Bár nagy bulit tervezünk este, azért figyeljünk oda arra, hogy szórakozás közben is hidratáljunk! Igyunk olyan italt, amihez eleve szükséges a szóda, például vodkaszódát vagy fröccsöt. De ha párszor csak egy pohár vízzel a kezünkben táncolunk, attól se legyen rossz a kedvünk.
     
  • Italozáshoz rágcsálnivalónak kiváló választás a mogyoró, ha tehetjük, az estére szerezzünk be pár zacskóval.
     
  • Ha a mennyiségre nem igazán szeretnénk odafigyelni, legalább arra figyeljünk oda, hogy kedvenc italunkat lassabban fogyasszuk el. Ezt biztosan megköszönjük majd magunknak másnap!
     

Ha mégis csúnya a másnap:

  • Ugyan úgy, mint a buli előtt és közben, a hidratálás másnap is az egyik legfontosabb dolog kell, hogy legyen. Igyunk tehát minél több vizet már az ébredés után is.
     
  • Bár sokan úgy gondolják, hogy a másnapot csak kávéval tudják átvészelni. Reggel egy kevés még nem árt, de jobb, ha ennyinél meg is állunk, a túl sok koffein ugyanis pont az ellenkező hatást fogja elérni, mint amit várunk.
     
  • Ha reggel nem kell sehova elsietnünk, a legjobb az, ha kipihenjük az előző estét. Töltsünk tehát minél több időt az ágyban!
     


Egészséges életmódunkat tehát nem borítja fel egy buli sem, ha a fent leírtakat figyelembe véve megfelelően felkészülve indulunk neki az éjszakának.

Olvass tovább itt!