Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogyan álljunk neki az életmódváltásnak. A folyamathoz pedig hozzátartozik az, hogy kísérletezzünk az ételekkel mind minőségi, mind mennyiségi szempontból.

Mai cikkünkben bővebben kifejtjük, miért fontos, hogy ezt a lépést semmiképp se hagyjuk ki életmódváltásunkból.
 

Mikor érdemes elkezdeni kísérletezni az ételekkel?

  • Ha nem érezzük egészségesnek magunkat: folyamatos vagy időszakos rosszullétek, túlzott érzékenység valamilyen ételre – például cukros, tejes, lisztes ételekre –, fizikai és/vagy mentális fáradtság, levertség.
     
  • Ha új dolgokat szeretnénk kipróbálni: eddig megszokott ételek egészséges/új módon történő elkészítése, teljesen új ételek elkészítése.
     
  • Ha életmódváltásba kezdünk.
     

Miért érdemes elkezdeni kísérletezni az ételekkel?

Ha az előbb felsorolt szempontokat figyelembe vesszük, mindenképp elengedhetetlen, hogy elkezdjük tesztelni saját reakcióinkat különböző ételekre. Egészségünk megőrzése és javítása pedig a legfontosabb szempont, amiért érdemes nekiállnunk ennek a folyamatnak.
 

Miért élhetjük meg horrorként a kísérletezést?

  • Lehetséges, hogy le kell mondanunk olyan ételekről, amik eddig a kedvenceink közé tartoztak.
     
  • Csökkenteni kell a bevitt mennyiségeket a kísérletezés alatt, ami a rossz megszokások miatt elég nehéz lehet.
     
  • Ez a folyamat rengeteg időt és türelmet igényel, így megfelelő odafigyelés és kitartás szükséges a próbálgatáshoz. Ezt eleinte nehéz összeegyeztetni a napirendünkkel.
     
  • Bizony a szórakozást is megnehezíti a kísérletezés. Ez idő alatt ugyanis vissza kell fognunk a bulikat és a gyorsételek fogyasztását – a legjobb a nullára csökkenteni őket.
     

Állj hozzá pozitívan! Legyen szórakozás a kísérletezés!

A lemondás nem végleges, viszont a kísérletezés alatt megtanulhatunk olyan fortélyokat, amikkel például egy sütemény elkészíthető egészséfes módon, mégis ugyan olyan finom lehet, mint a cukros-lisztes társa. A cukrot ugyanis helyettesíthetjük nádcukorral vagy nyírfacukorral, a lisztet pedig – sütik szempontjából – kókuszliszttel.

Nem kell félni az adagok csökkentésétől sem. Igazán jóllakni kisebb adaggal is lehet, ami után nem érezzük magatehetetlennek magunkat – és épp ez a lényege! Ehhez pedig csak ajánlani tudjuk Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos, valamint Fitthin Diétás durum száraztésztáinkat.

Ahogy mondani szokták: pozitív gondolatok, pozitív élet! Ha a kísérletezés folyamatához is így állunk hozzá, egy pillanatig sem fog nehézséget okozni számunkra.

Olvass tovább itt!