Az egészséges életmódhoz tartani magunkat nagyon nehéz, főleg akkor, ha állandó rohanásban vagyunk. Az egész napos munka, a barátokkal való találkozások és az elintézendő ügyek mellett valljuk be, már nincs kedvünk vagy erőnk egészségünkkel foglalkozni. Természetes, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk ellustulni és inkább a könnyebb, ám egészségtelenebb utat választani.

Azért, hogy szervezetünk ne merüljön ki teljesen a folytonos tennivalók közepette, muszáj odafigyelnünk egészségünk állapotára. Az elején persze macerásnak tűnhet a folyamat, ám később észre sem vesszük, hogy szervezetünk megóvása szinte a részünkké vált.

Ha az elhatározás már megvan ahhoz, hogy visszarázzuk magunkat az egészséges életmódba, már nincs semmi, ami megállítson minket. Ehhez segítségül itt van pár ötlet, hogyan érjük el a kitűzött célt még akkor is, ha lustának érezzük magunkat:
 

  1. Pótold a vitaminokat! – Az egyik legfontosabb, hogy szervezetünk hozzájusson azokhoz a vitaminokhoz, amelyek elengedhetetlenek normális működéséhez. Fáradékonynak és levertnek érezzük magunkat például akkor, ha nincs elegendő B12-vitamin szervezetünkben.
     
  2. Egyél zöldségeket, gyümölcsöket! – Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindkettőből ízletes salátákat is készíthetünk és tökéletesen alkalmazhatók az egészségtelen nasik helyett.
     
  3. Mozgasd át a tested! – Különösen fontos, hogy megnyújtóztassuk végtagjainkat akkor, ha ülőmunkát végzünk. Ha túl sok volt a számítógép előtt görnyedve ülni, pattanj fel a székből és mozogj egy kicsit.
     
  4. Cseréld le élelmiszereidet egészségesebbre! – A túlzott cukorfogyasztás miatt is könnyen érezhetjük magunkat fáradtnak, így a legjobb megoldás, ha a fehér cukrot lecseréljük azt egészségesebb társára: nyírfacukorra vagy nádcukorra. A búzaliszt is hasonló hatást ér el, így jobb, ha a kenyerünket teljes kiőrlésűvel, a tésztákat pedig például a Fitthin Paleo lenmagos száraztésztánkkal helyettesítjük.
     
  5. Igyál elegendő folyadékot! – Természetesen a legjobb választás ilyenkor is a hideg víz, de a zöldtea is hasznunkra válhat. Kávészünetben kávé helyett például igyunk meg egy pohárral.
     
  6. Mindig legyen nálad egy zacskó mogyoró! – Ha feltétlen rágcsálni szeretnénk valamit, ne a legközelebbi gyorsétterembe szaladjunk be. Mindig legyen nálunk mogyoró, kesudió, mandula, vagy bármilyen mag, amit eszegethetünk, ha ránk tör a falásroham.
     
  7. Dőlj le pár percre! – Egy rövid délutáni pihenés csodákra képes, utána újult erővel folytathatjuk napunkat.


Ahhoz, hogy sikerüljön a napi ritmusunkba beilleszteni az egészséges életmódot, fontos, hogy türelemmel legyünk magunkkal szemben, de ha le tudjuk győzni lustaságunkat, az út egyenesen a célig vezethet minket.

A teljes cikkért kattints ide!