Sokan azt gondoljuk, elég csak mozognunk valamit és a fölösleges kilók maguktól tűnnek majd el rólunk. Belekezdünk mindenféle sportba, legyen az konditermi edzés, otthoni gyakorlatok, futás vagy egyéb más lehetőségek. Való igaz, a mozgástól felgyorsul az anyagcsere, megindul a zsírégetés és az izmok erősödése, egy idő után ez mégsem elegendő az esetleges célkitűzéshez.

A sikeres fogyáshoz nem elég csupán sportolnunk, étrendünket is teljesen át kell alakítanunk. Mert bár az tűnhet a legkézenfekvőbb magyarázatnak a hízásra, hogy rohanó mindennapjainkban nincs elég időnk mozogni, mégis sokan elfelejtik, hogy a helytelen táplálkozás talán sokkal jobban hozzájárul ehhez a folyamathoz. Hiszen pont a sietség miatt nincs időnk a rendszeres és megfelelő ételek elfogyasztására. Napi egyszer, talán kétszer, ha belefér egy étkezés, az is egyszerre nagy adag és természetesen a legtöbb esetben gyorséttermi kaja az időhiány miatt. Mivel azért állunk neki a fogyókúrának, hogy megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, egyensúlyba kell hoznunk a mozgást az étkezéssel.
 

  • Minden nap elegendő tápanyagot vigyünk be szervezetünkbe. Próbáljunk meg napi ötször étkezni, kevesebbet, de minőségi ételt. Tápanyagokban legyen gazdag és mindenből legyen elég: fehérjéből, szénhidrátból, rostokból ugyan úgy szükséges fogyasztanunk, hiszen mindegyik elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. A Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos, valamit a Fitthin Diétás durum száraztésztáink tökéletesen kielégítik ezt az igényt, tehát fogyókúrázóknak előszeretettel ajánljuk is őket.
     
  • Figyeljünk oda, hogy az étkezés mellett elegendő folyadékot is igyunk, hiszen a sport megizzaszt minket, amivel folyadékot veszítünk. Fontos tehát pótolni azt vízzel, zöldteával, frissen facsart gyümölcslével.
     
  • Hogy a mozgás, amit végzünk hatásos legyen, arra is oda kell figyelnünk, mikor eszünk. A reggeli elengedhetetlen ebben az esetben is. Erre – mint általában – a legmegfelelőbbek a lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó ételek.
     
  • Bár fontos a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitele szervezetünkbe, egy fogyókúra során azért jó, ha odafigyelünk a kalória-bevitelre is. Ennek lényege, hogy több kalóriát ne vigyünk be szervezetünkbe egy napi étkezésünk során, mint ami az alapvető működésünkhöz szükséges. Sport közben így testünk kénytelen lesz a tartalékaihoz nyúlni, ami eredményes fogyáshoz vezet.
     
  • Ne felejtsük el, hogy ha nem viszünk be elegendő tápanyagot szervezetünkbe, a zsírtartalékaink helyett az izmainkból fog energiát elvenni a mozgás, ami viszont negatív eredményeket hozhat fogyókúránk során.
     
  • Próbáljuk étkezéseinket egy adott edzés előtt legalább egy órával letudni, hogy az emésztés már ne vegyen el energiát szervezetünktől mozgás közben.
     
  • Bizony, a csokoládé és rossz szénhidrátok fogyasztása a sikeres diéta érdekében tiltólistások. Bár ritkán – és inkább a fogyókúra vége felé – megengedhetünk magunknak egy-egy „bűnözős napot”, törekedjünk ezek teljes elhagyására.
     

A mozgás és az étkezés összeegyeztetése nem csupán az eredményes fogyás szempontjából elengedhetetlen. Ha sikerül harmonizálnunk a kettőt, biztosan sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. Nem csak azért, mert a tükörképünk végre elkezd tetszeni, de lelkünk is felfrissül.

Kattints ide a teljes cikkért!