Minden nő – és olykor a férfiak – életében eljön az a pillanat, amikor meg kell tanulniuk főzni. Kinek az édesanyja, kinek a nagymamája segít elindulni ezen az úton. De sokan akadnak, akik egyedül próbálnak nekivágni ennek a feladatnak. Egy biztos, minden kezdet nehéz, de vannak dolgok, amikre mindig oda kell figyelni, amikor a konyhában tevékenykedünk.

Mai cikkünkben az 5 legrosszabb esetet soroltatjuk fel, ami megtörténhet velünk tésztafőzés közben:
 

  1. Leejtett tésztás zacskók: Mindenkivel előfordult már, hogy rosszul fogta meg a zacskót és a polcról leemelve az összes tészta a földön landolt. Egyszerű eszközökkel azonban az ilyen balesetek könnyen kiküszöbölhetők. Elég egy csipesz a nyitott rész lezárásához, vagy egy zárható tetejű doboz, tésztánk így nem vész kárba már a főzés elkezdése előtt.
     
  2. Nem főtt meg a tészta: Bármennyire is éhesek vagyunk, célszerű megvárni, amíg a tészta teljesen – vagy ízlésünknek megfelelően megfő, mert nincs rosszabb, amikor ropog a tészta a fogunk alatt.
     
  3. Túlfőtt: Ha sokáig hagyjuk főni a tésztát, teljesen szétfőhet, és odaég az edény aljára, így ugrott az aznapi ebédünk/vacsoránk.
     
  4. Sós/sótlan: Talán ezt a legkönnyebb elhibázni, ám idővel kitapasztaljuk, hogy mennyi vízbe, mennyi tésztához mennyi a megfelelő adag só, amivel se íztelen, se túl sós nem lesz a tészta. Ha mégis elhibázzuk, a hozzá készített szósszal kompenzálhatjuk ezt.
     
  5. Túl sokat készítettünk: Ami nem feltétlenül akkora katasztrófa, ha a hozzá készült pl. szószból is legalább annyi van, mint tésztából. Így marad későbbre is, esetleg másnapra ebédhez. Ha viszont nem elég a hozzá készült feltét, hajlamosak vagyunk bent felejteni a hűtő hátuljában a megmaradt tésztánkat, ami csak megromlik 1-2 nap alatt és dobhatjuk ki.
     

A Fitthin Diétás durum száraztésztáink és a Fitthin Paleo tökmagos és lenmagos tésztáink többek között ezt a problémát is könnyedén kiküszöbölik. Hiszen előre kimért adagjaival (55 g) biztos, hogy nem készítünk túl sok tésztát magunknak. A túlevés veszélye sem fenyeget minket, ami nem utolsó szempont egészségünk megőrzése érdekében.

Ha elolvassuk az elkészítési javaslatot, odafigyelünk főzés közben, akkor idővel és gyakorlással mi is tökéletes tésztát tudunk készíteni.

Olvass tovább itt!