Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tudatos táplálkozás alapja a mérés

Manapság a legtöbb fogyókúra alapja, hogy számoljuk a kalóriákat, vagy szénhidrátot, vagy a fehérjét, mindemellett törekszünk a magas rosttartalomra és megfelelő vitaminbevitelre. A kimérés és számolás fontos momentuma minden diétának, de mi a Fitthin tésztánál úgy gondoljuk, hogy kell egy apró módosítás ehhez az alapelvhez. Ne kalóriát számoljunk, hanem tápanyagot! Hiszen nem mindegy, hogy az ebéded 500 kalóriányi csirkemell friss vagy párolt zöldséggel, vagy ugyanannyi kalória, amit zsíros sült krumpliból vagy egy nagy hamburgerből viszel be szervezetedbe. Míg az első esetben egy kiegyensúlyozott, fehérjedús fogásról van szó, addig az utóbbi tele van szénhidráttal és telítetlen zsírsavakkal.

Tehát az a feltételezés, hogy ha megfelelő mennyiségű és minőségű ételt eszünk, a rendszeres mozgás mellett az hozzájárul a fogyáshoz, és persze az egészséges életmódhoz. Ami viszont nem mindegy, az az, hogy hogyan érezzük magunkat diétánk közben. Választhatod azt, hogy lecsökkented a kalóriamennyiséget, de mindennap beiktatsz egy kis édességet, cukros üdítőt. Azonban így fogyókúrád alatt úgy megterheled a szervezetedet, hogy az azzal lesz elfoglalva, hogy a kevés, de gyorsan felszívódó szénhidrátot a legjobban kihasználja… De tested forrásai végesek, így gyakran érezheted magad levertnek, fáradtnak. Ezzel szemben, ha lemondasz a „rossz” szénhidrátokról, de feltankolsz egészséges, fehérjében és lassú felszívódású szénhidrátban gazdag ételekből, tested észre fogja venni, és energiaszinted emelkedésével fogja meghálálni.

És hogy hogyan alkalmaztuk ezt az új megközelítést tésztáink készítésekor? Kísérletezéseink és számításaink során arra törekedtünk, hogy megtaláljuk azokat az összetevőket és arányokat, mely nemcsak laktatóvá teszik száraztésztáinkat, de megtalálható bennük az összes tápanyag (fehérje, zsír és szénhidrát) is, amelyre szervezetednek szüksége van. Emellett azt is sikerült elérnünk, hogy tésztáink tartalmazzák azokat a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, mely nélkülözhetetlen az egészséges szervezet számára, mindezt úgy, hogy közben rendkívül ízletesek is legyenek. Továbbá a megfelelő mennyiséget is sikerült megállapítani, így vált mottónkká „egy étkezés egy adag (55 g)!” Ezért ha a Fitthin Diétás durumtésztákat vagy a Paleo lenmagos vagy tökmagos száraztésztákat választod, biztos lehetsz benne, hogy miközben kellemesen jól laksz, szervezeted is a legtöbb és legjobb minőségű tápanyagot fogja megkapni tésztáinknak köszönhetően.

Tovább a teljes cikkre.

0 Tovább

Válts paleo életmódra, élj egészségesebben


Mai blogbejegyzésünkben a paleo diéta egészégre gyakorolt hatásairól olvashattok, ugyanis sorra vesszük, milyen áldásos hatásai vannak a szervezetre ennek a húsokban, egészséges zsírokban és zöldségekben gazdag diétának.

 

Ha paleo életmódra váltasz, emésztőrendszered meg fogja hálálni. Szervezetünk a paleo táplálkozásnak megfelelő ételekhez szokott hozzá, és még mindig ezeket a tápanyagokat tudja a legkönnyebben feldolgozni. Mivel a diéta során nem viszel be fölösleges cukrokat, mesterséges anyagokat, a bélfalon keresztül csak a megfelelő vitaminok, tápanyagok és ásványi anyagok szívódnak fel. Így megelőzhetők és kezelhetők is az emésztőrendszeri betegségek.

 

A paleo étrend hívei gyakran egy fogyókúra keretein belül váltanak erre az életmódra. A legtöbben arról számolnak be, hogy bár sok diétát kipróbáltak, a teljes paleo életmódváltás hozta meg nekik a sikert. És hogy mi áll emögött? A zsírokban gazdag étrend miatt szervezetednek nem lesz szüksége arra, hogy növelje a zsírsejteket, hiszen mindig lesz bőven tartalék, amelyet étrendedből viszel be. Az eredmény: tartós, egészséges súlycsökkenés.

 

A paleo étrendben megtalálható sok fehér hús és hal a legjobb forrása a fehérjéknek és az omega-3 zsírsavaknak. Ezek a legtöbb ember diétájából hiányoznak, pedig szinte minden szervünkre pozitív hatása van: javítja a vérkeringést és a szívműködést, jó hatással van a szem sejtjeire, és nem utolsósorban az agyműködést is serkenti. Ennek köszönhetően rengeteg gyulladásos betegség, illetve szív- és érrendszeri megbetegedés is kiküszöbölhető a paleo életmóddal.

 

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a paleo étrendnek köszönhetően az autoimmun betegségek és az allergia kialakulásának is kevesebb az esélye. Mivel csak olyan anyagokat juttatsz szervezetedbe, melyek nem jelentenek veszélyt immunrendszeredre (mert a több tízezer év alatt már hozzászokott szervezeted), nem tud kialakulni 2-es típusú cukorbetegség vagy ételallergia sem.

 

Akár már régóta vagy a paleo életmód híve, akár még csak most született meg benned az elhatározás, próbáld ki Fitthin Paleo tésztáinkat – melyek hozzásegítenek ehhez az egyedülállóan egészséges életmódhoz.

Itt találod a teljes cikket.

0 Tovább

Mindent megteszel, mégsem fogysz - ez állhat a háttérben

 

Megtaláltad azt a fogyókúrát, amely illik az életstílusodhoz, egészséges, és sikeresen tudod is tartani. Egy ideig működik is, örülsz a leadott kilóknak, majd egyszer csak megáll a fogyás. Pedig te mindent jól csinálsz! Vagy mégse? Íme néhány dolog, amire nem is gondolnál, de csökkentheti diétád sikerét.

 

A legtöbb fogyókúra alapja egy jó étrend. Az interneten ma már rengeteg diétát találhatsz korodnak, testsúlyodnak, célodnak megfelelően, így megtervezése gyerekjáték. Viszont figyelj oda: az étrendet pontról pontra be is kell tartani. Sok fogyókúrázó elköveti azt a hibát, hogy beiktat néhány falatot vagy egy kis cukros üdítőt itt-ott. Azonban ezek mind veszélyeztethetik súlycsökkentésedet. Próbáld meg mindig számon tartani, hogy mit ettél.

 

Talán nem is gondolnád, de nem csak az evésen múlik egy fogyókúra sikere, hanem olyan tényezőkön is, melyeknek látszólag semmi közük a fogyáshoz. Az egyik az elegendő alvás. Pedig a pihentető alvásnak nem csupán fizikai és érzelmi hatásai vannak, de kutatások bizonyítják, hogy akik nem alszanak eleget, azoknak sokkal nagyobb az esélyük az elhízásra.

 

Ha nem annyit vagy nem olyan tempóban fogysz, mint szeretnél, tedd fel magadnak a kérdést: nem várok el túl sokat magamtól? A nem reális célkitűzések nemcsak az egészségedre veszélyesek (hiszen az is lényeges, hogy a szervezetednek milyen mértékű és mekkora súly leadása az ideális), de sikerélményt sem adnak, így akár el is vehetik a kedved a fogyókúrázástól.

 

A legtöbb diétában az étrend mellett a mozgás is fontos szerephez jut. Ha tartós, látványos sikereket szeretnél elérni, mindenképp iktass be heti legalább 3-4 edzést. Még jobb, ha ezek között szerepel szálkásító kardió mozgás (például futás vagy biciklizés) és erőnléti edzés (esetleg súlyzókkal kiegészítve). Így nemcsak szálkásodni fogsz rövid időn belül, de szép, tónusos izmokat is építhetsz.

 

A legtöbb fogyókúrázónak a súlyfelesleg leadása mellett az egészséges életmód is céljai közé tartozik. Ezekhez pedig elengedhetetlen a vitamindús, teljes értékű, rostban gazdag ételek fogyasztása. Korábbi cikkünkben már összefoglaltuk, milyen tápanyagból mennyit érdemes fogyasztani. A Fitthin diétás durumtésztáktól megkapod mind a fehérjét, mind az elegendő lassan felszívódó szénhidrátot. Kimért adagjainknak köszönhetően még a számolással sem kell bajlódnod, és büntetlenül, lelkiismeret-furdalás nélkül eheted kedvenc tésztaételeidet, akár egy fogyókúra keretein belül is.


Tovább a teljes cikkre.

0 Tovább

Így tartsd a diétádat a nyaralás alatt

Tombol a nyár – külföldi utak, strandolás, nyári grillpartik, esti koktélozások… Igazi kihívás a fogyókúrázók számára. Azonban a nyaralásnak nem kell arról szólnia, hogy pár hét alatt visszaugranak a leadott kilók – de arról sem, hogy megvonod magadtól az élvezeteket. Összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, melyek segíthetnek megtartani álomalakodat, de közben nyugodtan élvezheted a nyaralás minden örömét.

 

1. Készülj fel előre!

Ha diétázol, a nyaralás előkészületei során arról se feledkezz meg, hogy felméred a terepet étkezés-szempontból. Tájékozódj előre, hol találhatsz a nyaralóhely környékén étrendednek megfelelő élelmiszereket, vagy még itthon szerezd be a nélkülözhetetlen hozzávalókat. Így nem veszélyezteti fogyókúrádat az, hogy ha megéhezel, rögtön a diétádba nem passzoló ételekhez vagy nassolnivalókhoz nyúlj. Hasonlóképpen derítsd fel a közelben lévő éttermeket is, ma már szinte minden étterem menüjén ott sorakoznak a diétás vagy éppen paleo finomságok.

 

2. Mozogj!

A jó fogyókúra egyik ismérve a mozgás. Persze nem azt mondjuk, hogy keress a közelben egy edzőtermet és tartsd magad az edzéstervedhez, de kihasználhatod a nyaralóhely adottságait: ha strandra mész, úszhatsz is, vagy a szállodákban részt vehetsz az aerobik órákon. Este indulj felfedező futásra, vagy csak egy túrára. Így nemcsak a diétád nem lesz veszélyben, de az egész családot bevonhatod az aktív, egészséges életmódba. Végtelen lehetőség adódik mozgásra bárhol a világon, neked csak az a dolgod, hogy megtaláld és kihasználd ezeket.

 

3. Főzz magadnak!

Nyaralás alatt többet járunk étterembe. Azonban vedd figyelembe, hogy itt nagyobbak az adagok, nem spórolnak a cukros, kalóriadús öntetekkel és a zsiradékkal. Ha teheted, mindenképpen szánj időt arra is, hogy magadnak készíted el ételeid egy részét, hiszen így mindig tudod, mi van benne, és a megfelelő alapanyagokkal fogyókúrád sem kerül veszélybe. A helyes mennyiség megtartásában a Fitthin diétás vagy paleo száraztészták a nyaralás alkalmával is segítségedre lehetnek, hiszen könnyen szállíthatók, és még az adag kimérésével sem kell bajlódnod, mivel előre csomagolt, egy adagos vagy családi kiszerelésben kapod azt.

 

4. Légy mértékletes az alkoholfogyasztásban is!

Az alkohol az egyik legveszélyesebb forrása az üres kalóriáknak, melyek veszélyeztethetik diétádat. Néhány egyszerű változtatással azonban ezt is kordában tarthatod: adj szódát az italodhoz, és amikor alkoholt iszol is, minden második pohárban legyen csak víz. Így két legyet üthetsz egy csapásra: nemcsak a bevitt kalóriákat tudod csökkenteni, de szervezeted is hidratált marad.

 

5. Végül: engedd el magad!

Végül is azért mész nyaralni, hogy jól érezd magad. Épp ezért ha meglátsz egy helyi specialitást, amit már régóta meg akartál kóstolni, ne vond meg magadtól! Ez épp olyan veszélyes lehet, mint a túlzott kalóriabevitel, hiszen idővel szervezeted éhezni kezd. Így ha nem is sikerül 100%-ban tartanod magad a fogyókúrás étrendhez, vagy kimaradt egy nap mozgás, ne pánikolj. Egyszerűen próbálj „korrigálni” a következő étkezésnél, vagy másnap iktass be egy biciklizést. Így a diétádat is lelkiismeret-furdalás nélkül betarthatod, de a nyaralás minden percét is kiélvezheted.

Olvasd el a teljes cikket itt.

 

 

0 Tovább

27. heti fogyókúrás recept - Olaszos Fitthin diétás durum tésztasaláta


Ma egy mediterrán ízvilágú, könnyen és gyorsan elkészíthető diétás recepttel készültünk nektek. Amellett, hogy laktató és nyárias saláta, a párolt zöldségek és a fűszerek íze remekül harmonizál a citrommal és a mozzarellával ebben a tésztaételben.


Olaszos Fitthin diétás durum tésztasaláta
 

hozzávalók/1 adag

  • 55 g Fitthin Diétás durum csőtészta

  • 3-4 koktélparadicsom

  • néhány zsírszegény mozzarella-golyó

  • 80 g padlizsán (apró kockákra vágva)

  • 80 g cukkini (szintén felkockázva)

  • 1 kisebb gerezd fokhagyma

  • 1 kis fej vöröshagyma fele

  • 1-2 mentalevél

  • néhány csepp citromlé

  • friss petrezselyemzöld és bazsalikom

  • só, bors ízlés szerint
     

elkészítés:

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a ráreszelt fokhagymával együtt kevés olajon üvegesre pirítjuk.

  2. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit és padlizsánt, és kevés sóval és borssal alaposan megpirítjuk a zöldségeket.

  3. Lejjebb vesszük a hőfokot, és 10 perc alatt készre pároljuk az illatos keveréket. Ha elkészültek a zöldségek, hozzáadunk egy kevés citromlét és a friss fűszerekkel ízesítjük.

  4. Közben a tésztát forrásban lévő sós vízben 12-15 perc alatt kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük és összekeverjük pár csepp olívaolajjal.

  5. A koktélparadicsomot kis szeletekre vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.

  6. Tálalás előtt friss bazsalikommal és mentával díszíthetjük.
     

Jó étvágyat!

Itt találod a teljes cikket.

 

0 Tovább

fitthin

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek