Nincs is rosszabb annál, mint amikor este leülünk megnézni egy jó filmet a tévében, de diétánk, fogyókúránk miatt nem szabad nassolnunk. Pedig valljuk be,  jól esik az izgalmas részek közben rágcsálni valamit.

A chips, tábla csoki, ropi vagy a mikrós pattogatott kukorica helyett azonban nagyon sok olyan ötlet van, amivel kielégíthetjük a nassolás utáni vágyunkat. Mai cikkünkben ezekre hoztunk példákat.
 

  1. A zöldségeket ajánlják a legtöbbször a chips és csoki helyett. Ha nassolnál, rágcsálj inkább répát, szokták mondani. Szeleteljünk fel pár megpucolt répát, a csíkokat öntsük le olívaolajjal, szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal és süssük meg sütőben. Máris ízletes házi ropit falatozhatunk.
     
  2. Készíthetünk zöldségtálat is. Szeleteljünk fel többféle zöldséget – répát, kaliforniai paprikákat – és készítsünk hozzá natúr joghurtból vagy kefirből mártogatóst. Ezt bármilyen ízesítéssel elkészíthetjük, akár fokhagymásan, akár zöldfűszeresen.
     
  3. Házilag is készíthetünk chipset nem csak burgonyából! Padlizsánt, cukkinit is használhatunk alapanyagként. Szeleteljük fel őket vékony szeletekre, sózzuk meg, a felesleges folyadékot csöpögtessük le róla. Forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben vagy lenmaglisztben – amiből Fitthin Paleo lenmagos száraztésztáink is készülnek –, rövid időre tegyük fagyasztóba, majd sütőben vagy olívaolajban süssük ki. Máris kész az esti film mellé a ropogtatnivalónk.
     
  4. A mozzarella sajt koktélparadicsommal mindig kitűnő választás. Csak szúrjunk fel mindegyikből egyet egy fogpiszkálóra és szórjunk rá egy kevés bazsalikomot és rozmaringot.
     
  5. Ha édességre vágyunk, készítsünk magunknak gyümölcsös túrót! A túrót édesítsük nyírfacukorral vagy nádcukorral. Turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen. Ezután bármilyen gyümölcsöt szórhatunk bele. Ribizlivel és áfonyával, de banánnal, barackkal és szőlővel is igazán ízletes édességet kapunk.
     
  6. Idénygyümölcsökből csinálhatunk gyümölcssalátát is. Amihez olvasszunk fel étcsokoládét és locsoljuk meg vele a salátánkat. Szórhatunk a tetejére mandulát, mogyorót is.
     
  7. Ha igazán egészségeset szeretnénk, készíthetünk natúr joghurtból, zabpehelyből, lenmagból és kókuszreszelékből egy kelyhet, amihez szintén hozzáadhatunk különböző gyümölcsöket. Nem csupán laktató – és akár reggeliként is fogyasztható –, de emésztőrendszerünket is karbantartja.
     

Az ötleteket természetesen lehet variálni, hozzátenni és elvenni belőlük. A lényeg az, hogy próbáljuk a nassolást is a lehető legegészségesebb formában megejteni mindennapjainkban. Azon kívül pedig, hogy egészségünkre odafigyelünk ezekkel az ételekkel, kreativitásunkat is megvillanthatjuk a konyhában egy-egy új nasi kitalálása közben.

Olvass tovább itt!