Új év új én, szól a már-már klisévé vált mondat minden év januárjában. Bár nem véletlenül választják nagyon sokan január elsejét az életmódváltás kezdetének. Újévi fogadalom már hosszú idők óta van, kutatások pedig bebizonyították, hogy azok közül, akik ilyentájt kezdik meg diétájukat, edzéstervüket, nagyobb százalékban véghez is viszik célkitűzéseiket.

Nem szükséges azonban az új évre várni, hogy diétánk sikeres kimenetelű legyen. Minden csak elhatározás kérdése. Valójában minden nap magában rejti az újdonságot, így akár már holnap is nekivághatunk a folyamatnak. De vannak olyan napok, amelyek sokkal nagyobb hatást gyakorolnak ránk az „újrakezdést” szimbolizálva.
 

Hétfő

Sokaknak a hétfő nyűg, újra munkába kell állni vagy iskolába menni. Azonban jobb, ha már előre áthangoljuk gondolkodásunkat pozitív irányba. A hétfő ugyanis egy új hét kezdete, újabb lehetőségek elénk tárulása. Ezeken a napokon egyébként sokkal előrelátóbbak vagyunk, bennünk van az újrakezdés lehetőségének a gondolata. Már csak annyi a dolgunk, hogy ezeket az energiákat a jó célra fordítva használjuk fel.

Tehát diéta elkezdéséhez nagyon jó, ha kiválasztunk magunknak egy hétfőt. Előtte héten már kezdjük el a hűtő és a kamra polcain lecserélni az addigi ételeket a diétának megfelelő élelmiszerekre. Ha például a paleo diétát szemeltük ki magunknak, a búzalisztből készült tésztákat leválthatjuk a Fitthin Paleo tökmaglisztből vagy lenmaglisztből készült száraztésztáinkra. Készítsünk magunknak – vagy keressünk az interneten – étrendet, nézzünk utána edzésformáknak, tervezzük meg, hogy azon a bizonyos hétfőn már gördülékenyen menjen az indulás.
 

Minden hónap elseje

Sokaknak a hónapkezdő napok váltak be az életmódváltás elkezdése szempontjából. Nem is csoda, hogy az első hetekben rengeteg látogatója van az edzőtermeknek. Ahhoz azonban, hogy mi hónap végén is ott legyünk – vagy épp az otthoni gyakorlatokat akkor is végezzük – fontos, hogy kitartóak legyünk célunk elérésében.
 

Születésnapok, évfordulók

Megint eltelt egy év és nem vagyunk megelégedve magunkkal? Fogjunk neki a diétánknak születésnapunkon vagy utána egy nappal, hiszen ez is azon napok közé tartozik, amelyek az újrakezdés lendületét hozzák magukkal. Ha pedig évfordulót ünneplünk párunkkal, közösen is belefoghatunk az életmódváltásba. Ezzel a motivációnk is nagyobb lesz és a diétánkat is kisebb valószínűséggel fogjuk abbahagyni.
 

Tavasz, nyár, ősz, tél

Egy új évszak kezdete mindig nagyban befolyásolja mindennapjainkat. A leggyakrabban az életmódváltást őszre szokták ütemezni: van elég időnk rá, hogy a következő nyárra tényleg formába kerüljünk! Nem csupán emiatt tökéletes választás az ősz, de ha idő közben váltani szeretnénk, akár többféle diétát, edzésformát is kipróbálhatunk.
 

Ha kitartunk célunk mellett, az életmódváltáshoz valójában minden új nap megfelelő kezdet lehet. Hiszen minden csak elhatározás és akaraterő kérdése.

A teljes cikkért kattints ide!