Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

34. heti recept - Fitthin Paleo medvehagymás szélesmetélt

Mai receptünk a hagymakedvelők egyik kedvenc tésztaételévé válhat. Az ízletes, krémes szósz tökéletes választás a Fitthin Paleo lenmagos száraztésztánk bármelyikéhez. A legtöbb diétába és fogyókúrás étrendbe beilleszthető étel megfelelő ebédre és vacsorára is.
 

Hozzávalók/1 adag (55 g):


Elkészítés:

  1. A Fitthin Paleo lenmagos szélesmetéltünket az előírásnak megfelelően, sós vízben készre főzzük.
     
  2. Egy kevés olívaolajon pároljuk meg a felaprított medvehagyma felét. Közben apró kockákra vágjuk a sonkát.
     
  3. Hozzáadjuk a párolt medvehagymához a sonkát, krémsajtot.
     
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a keveréket.
     
  5. A kifőtt tésztára ráöntjük a medvehagymás szószunkat, a maradék hagymával és a reszelt cheddar sajttal megszórjuk a tetejét.


Jó étvágyat kívánunk!

További receptekért kattints ide!

0 Tovább

7 ok, amiért nem sikerül lefogynunk

Sokan tapasztalhatjuk, hogy bár egészségesen étkezünk és mellette még sportolunk is, a fölösleges kilók mégsem akarnak eltűnni rólunk. Az pedig nagyon frusztráló lehet, hogy kétségbeesetten fogyni szeretnénk, így emiatt még stesszesebbek lesznek mindennapjaink. Ezt a stresszt nem más okozza, mint az, hogy túl nagy hangsúlyt fektetünk kilóink számolgatására.

Ha azon idegeskedünk, hogy a mérleg egyáltalán nem mutat változást egészséges életmódra váltás után sem, hajlamosak vagyunk extrém diétákba kezdeni a kívánt eredmény elérése érdekében, ami viszont egyáltalán nem egészséges megoldás.

El kell szakadnunk tehát attól, hogy állandóan súlyunk miatt aggódjunk és meg kell próbálnunk pozitívabban gondolkodni. Ha ez megy, szervezetünk már úgy fog reagálni a változásra, ahogy az mi is szeretnénk.

Azért, hogy megóvjuk magunkat a fölösleges stressztől, a pozitív gondolkodás mellett ugyan olyan fontos az is, hogy megtanuljunk odafigyelni táplálkozásunkra.

Ha te is azon személyek közé tartozol, aki bármit tesz, mégsem fogy, itt van pár ok, amit jó, ha figyelembe veszel. Ha magadra ismersz bármelyik lehetőségben, már egyszerűbb lesz változtatnod:
 

  1. Szervezeted nem kap elég D-Vitamint. – Fontos tehát, hogy minél többet tartózkodjunk a napon és a szabad levegőn, hiszen a D-Vitamin hiánya összefüggésben áll a hízással, valamint befolyásolja az anyagcsere-folyamatokat is.
     
  2. Edzel, de nem úgy, ahogy testednek szüksége lenne rá. – Előfordulhat, hogy túl sokat edzel, vagy túlságosan egysíkúan. Ne félj kombinálni mozgásfajtákat: próbáld ki a jógát, az intervallum-edzést és a súlyzózást is.
     
  3. Nem rágod meg az ételt. – Nem véletlenül mondják, hogy rendesen rágjuk meg a falatot, ami a szánkban van, az emésztés ugyanis már a szájüregben megkezdődik. Minél apróbban kerül a táplálék a gyomrunkba, annál esélyesebb a fogyás is.
     
  4. Túl stresszes vagy és nem találsz egyensúlyt. – Hiába élünk egészséges életmódot, ha a stressz ugyanúgy mindennapjaink része. Ennek hatására ugyanis a fölösleges kilók észrevétlenül szaladnak vissza ránk.
     
  5. Nem eszel elegendő fehérjét. – A fehérjefogyasztás azért fontos, mert elősegíti a jóllakottság érzését, nem beszélve arról, hogy izmaink fejlődéséhez is elengedhetetlen. Ha azonban unalmasnak tűnik a csirke rizzsel, készítsünk fokhagymás-csirkés tésztát például a Fitthin Paleo lenmagos szélesmetéltünkből.
     
  6. Nem alszol eleget. Egy korábbi cikkünkben már írtuk, miért fontos a pihentető alvás. Ahhoz pedig, hogy fogyókúránk biztosan sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy aludjunk.
     
  7. Nem iszol elég folyadékot. – Szervezetünk hidratálásának tekintetében is meghatározó szerepe van a vízivásnak. Emellett azonban a víz fogyaszt is, amit több kutatás is bebizonyított: csökkenti a nassolás utáni vágyat, és mivel eltelít, ha megiszunk egy pohár vizet étkezés előtt, biztosan nem tömjük tele a hasunkat.

Kattints ide a továbbiakért!

0 Tovább

Egészséges életmód és buli egyszerre - bizony lehetséges

Mindjárt vége a nyárnak, ezt az időszakot pedig mi mással lehetne lezárni, mint egy utolsó nagy bulival. Ilyenkor valljuk be, kicsit többet is iszunk a kelleténél, hiszen mégiscsak búcsúztatjuk a jóidőt. A legtöbb diétába és étrendbe azonban az alkohol a tiltólista élén szerepel.

Ahhoz, hogy ne borítsuk fel túlságosan egészséges életmódunkat, de megfelelő módon el is köszönjünk sokak kedvenc évszakától, kompromisszumokra lesz szükségünk.

Mai cikkünkben arra adunk ötleteket, hogyan illesszük be egészséges életmódunkba egy–egy mámorittas éjszakát:
 

Készüljünk fel a bulira:

  • Ha tudjuk előre, melyik este megyünk szórakozni, már aznap reggeltől olyan ételeket fogyasszunk, amelyek miatt az alkohol lassabban szívódik fel szervezetünkben.
     
  • Reggelire kitűnő választás a teljes kiőrlésű kenyér pirítva, zöldfűszerekkel ízesített rántottával vagy főtt tojással és zöldségekkel. Ebédre együnk csirkéből vagy pulykából készült ételt rizzsel, vacsorára pedig készítsünk magunknak egy adag spagettit a Fitthin Paleo lenmagos spagettinkből. A tészta ugyanis köztudottan felszívja az alkoholt.
     
  • Már a nap elejétől kezdve igyunk rengeteg folyadékot, vizet vagy zöldteát, hogy előre hidratáljuk szervezetünket.
     

Szórakozzunk okosan:

  • Bár nagy bulit tervezünk este, azért figyeljünk oda arra, hogy szórakozás közben is hidratáljunk! Igyunk olyan italt, amihez eleve szükséges a szóda, például vodkaszódát vagy fröccsöt. De ha párszor csak egy pohár vízzel a kezünkben táncolunk, attól se legyen rossz a kedvünk.
     
  • Italozáshoz rágcsálnivalónak kiváló választás a mogyoró, ha tehetjük, az estére szerezzünk be pár zacskóval.
     
  • Ha a mennyiségre nem igazán szeretnénk odafigyelni, legalább arra figyeljünk oda, hogy kedvenc italunkat lassabban fogyasszuk el. Ezt biztosan megköszönjük majd magunknak másnap!
     

Ha mégis csúnya a másnap:

  • Ugyan úgy, mint a buli előtt és közben, a hidratálás másnap is az egyik legfontosabb dolog kell, hogy legyen. Igyunk tehát minél több vizet már az ébredés után is.
     
  • Bár sokan úgy gondolják, hogy a másnapot csak kávéval tudják átvészelni. Reggel egy kevés még nem árt, de jobb, ha ennyinél meg is állunk, a túl sok koffein ugyanis pont az ellenkező hatást fogja elérni, mint amit várunk.
     
  • Ha reggel nem kell sehova elsietnünk, a legjobb az, ha kipihenjük az előző estét. Töltsünk tehát minél több időt az ágyban!
     


Egészséges életmódunkat tehát nem borítja fel egy buli sem, ha a fent leírtakat figyelembe véve megfelelően felkészülve indulunk neki az éjszakának.

Olvass tovább itt!

0 Tovább

A lustaság csak kifogás - avagy hogyan maradj egészséges a nehéz pillanatokban is

Az egészséges életmódhoz tartani magunkat nagyon nehéz, főleg akkor, ha állandó rohanásban vagyunk. Az egész napos munka, a barátokkal való találkozások és az elintézendő ügyek mellett valljuk be, már nincs kedvünk vagy erőnk egészségünkkel foglalkozni. Természetes, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk ellustulni és inkább a könnyebb, ám egészségtelenebb utat választani.

Azért, hogy szervezetünk ne merüljön ki teljesen a folytonos tennivalók közepette, muszáj odafigyelnünk egészségünk állapotára. Az elején persze macerásnak tűnhet a folyamat, ám később észre sem vesszük, hogy szervezetünk megóvása szinte a részünkké vált.

Ha az elhatározás már megvan ahhoz, hogy visszarázzuk magunkat az egészséges életmódba, már nincs semmi, ami megállítson minket. Ehhez segítségül itt van pár ötlet, hogyan érjük el a kitűzött célt még akkor is, ha lustának érezzük magunkat:
 

  1. Pótold a vitaminokat! – Az egyik legfontosabb, hogy szervezetünk hozzájusson azokhoz a vitaminokhoz, amelyek elengedhetetlenek normális működéséhez. Fáradékonynak és levertnek érezzük magunkat például akkor, ha nincs elegendő B12-vitamin szervezetünkben.
     
  2. Egyél zöldségeket, gyümölcsöket! – Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. Mindkettőből ízletes salátákat is készíthetünk és tökéletesen alkalmazhatók az egészségtelen nasik helyett.
     
  3. Mozgasd át a tested! – Különösen fontos, hogy megnyújtóztassuk végtagjainkat akkor, ha ülőmunkát végzünk. Ha túl sok volt a számítógép előtt görnyedve ülni, pattanj fel a székből és mozogj egy kicsit.
     
  4. Cseréld le élelmiszereidet egészségesebbre! – A túlzott cukorfogyasztás miatt is könnyen érezhetjük magunkat fáradtnak, így a legjobb megoldás, ha a fehér cukrot lecseréljük azt egészségesebb társára: nyírfacukorra vagy nádcukorra. A búzaliszt is hasonló hatást ér el, így jobb, ha a kenyerünket teljes kiőrlésűvel, a tésztákat pedig például a Fitthin Paleo lenmagos száraztésztánkkal helyettesítjük.
     
  5. Igyál elegendő folyadékot! – Természetesen a legjobb választás ilyenkor is a hideg víz, de a zöldtea is hasznunkra válhat. Kávészünetben kávé helyett például igyunk meg egy pohárral.
     
  6. Mindig legyen nálad egy zacskó mogyoró! – Ha feltétlen rágcsálni szeretnénk valamit, ne a legközelebbi gyorsétterembe szaladjunk be. Mindig legyen nálunk mogyoró, kesudió, mandula, vagy bármilyen mag, amit eszegethetünk, ha ránk tör a falásroham.
     
  7. Dőlj le pár percre! – Egy rövid délutáni pihenés csodákra képes, utána újult erővel folytathatjuk napunkat.


Ahhoz, hogy sikerüljön a napi ritmusunkba beilleszteni az egészséges életmódot, fontos, hogy türelemmel legyünk magunkkal szemben, de ha le tudjuk győzni lustaságunkat, az út egyenesen a célig vezethet minket.

A teljes cikkért kattints ide!

0 Tovább

5 módszer, hogyan állítsd meg a jojóeffektust

Nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy a súlyfeleslegtől a kelleténél gyorsabban akarunk megszabadulni. Bár az alacsony kalóriabevitel meghozza eredményét, szervezetünk hosszútávon nem tudja fenntartani ezt az állapotot és a leadott kilók nagyon hamar visszajönnek, nem beszélve arról, hogy bár ezzel elérjük a kívánt hatást, de ez a módszer veszélyes is lehet egészségünkre.

A különböző extrém diéták alatti gyors fogyást követő súlygyarapodás ciklikus változását nevezzük jojóeffektusnak, vagy jojódiétának.
Egy fogyókúra során leadott kilók valóban nagy sikerélményt nyújtanak. Mivel azonban ezt alacsony kalóriabevitellel és meglehetősen rövid idő alatt érjük el, szervezetünknek nincs ideje hozzászokni ehhez az életmódhoz. A fölösleges zsír mellett legtöbbször szervezetünk izomzatából is veszít a diéta során. Nagyon gyakori, hogy ebben az esetben a fizikai és szellemi kimerültség miatt depresszió lép fel.

A rosszkedv és kimerültség velejárója pedig nagyon sokszor az, hogy újra hozzányúlunk olyan ételekhez, amiknek a kalóriatartalma magasabb, mint amit szigorú diétánk megengedne. Az eddigiekhez képest azonban a hirtelen változástól szervezetünk raktározni kezd, így lehetséges az, hogy a súlyvesztés után gyors hízás következik be.
 

Ahhoz, hogy elkerüljük ennek a körforgásnak az esetleges mellékhatásait, például a kimerültséget, a magas vérnyomást és koleszterinszintet, valamint, hogy sikerüljön kilépnünk ebből a ciklusból, itt van öt igazán hasznos tipp mindenki számára, aki épp most is a jojózás valamelyik fázisával küzd:

  1. Tanulj saját viselkedésedből! – Figyeld meg, hogy mit csináltál másképp akkor, amikor felszedtél pár kilót, milyen volt a hangulatod, mit és mennyit ettél. Ezeket szem előtt tartva könnyebben fog menni jelenlegi súlyod megtartása, vagy a kívánt eredmény elérése.
     
  2. Tekints vissza és készíts jegyzetet! – Próbálj meg minél régebbről visszaemlékezni, hogy életed során mikor milyen állapotban volt az egészséged. Jegyezz fel magadnak minden olyan fordulópontot, ami változást jelentett, ami hatással volt arra, hogy beleess a jojódiétába. A stressz, új munkahely és környezet mind befolyásolják ezt a folyamatot.
     
  3. Mozogj! – Ahhoz, hogy ne kússzanak vissza a fölösleges kilók, nagyon fontos, hogy sportolj! Hetente legalább kétszer áldozz időt valamilyen mozgásra: fuss, végezz gyakorlatokat otthon, járj el úszni, de ha körbetáncolod a lakást, az is tökéletesen megfelel. Utóbbi még a kedvedet is könnyebben felpörgetheti.
     
  4. Légy elkötelezett! – Ismerd be, hogy valóban belekerültél ebbe a ciklusba. Fontos azonban, hogy valóban elhatározd magad a folyamatos súlyvesztés és hízás megszüntetése mellett.
     
  5. Felejtsd el a diéta szót! – Nagyon sokan megijednek a diéta hallatán, mivel ez egyfajta kötelezően betartandó dolog. Inkább hangoljátok rá magatokat arra, hogy nem diétába kezdtetek bele, hanem életmódváltásba. Ezt pedig nyugodtan alakítsátok szervezetetek reakcióit figyelve: ha a cukortól puffadtok, redukáljátok a fogyasztását csak gyümölcsökre, ha pedig búzalisztből készült termékeket túl sokat fogyasztotok, váltsatok például lenmaglisztből készült Fitthin Paleo lenmagos száraztésztáinkra, így kevesebb mennyiség is laktatóbb lesz búzalisztes társánál.


Kattints ide a továbbiakért!

0 Tovább

fitthin

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek